Assistent-Drogist

Een Pharmacon-diploma zegt meer
1.360 uitgereikte diploma's in 2022
70% van de kandidaten slaagt in 1 keer
Een gratis proefexamen

Als assistent-drogist geef je adviezen aan de klant over zelfzorggeneesmiddelen. De wet schrijft voor dat je daarvoor in het bezit moet zijn van het vakdiploma Assistent-Drogist.

In de winkel vervang je ook de drogist als die afwezig is. Een leuke en verantwoordelijke job!

Alle kennis voor een goed advies aan de klant

Tijdens de opleiding Assistent-Drogist leer je met welke gezondheidsklachten klanten in de winkel komen, wat je hen kunt adviseren en wanneer je een klant moet doorsturen naar de huisarts.

Inhoudelijke kennis is essentieel, maar de manier waarop je met klanten omgaat is minstens zo belangrijk. Na deze opleiding weet je alles over zelfzorgmiddelen en klantcontact. Net zoveel als de drogist! Apothekersassistenten die het diploma (Assistent-)Drogist willen halen, kunnen een verkorte route volgen.

Met het Pharmacon-diploma Assistent-Drogist kun je de drogist prima vervangen bij het adviseren van klanten. En als je wilt, kun je met dit diploma makkelijk doorstromen naar de opleiding Drogist. Als je het diploma Assistent-Drogist hebt behaald met de examens Adviseren 1 en Adviseren 2 (of Adviseren Compleet), dan hoef je alleen nog de module Toezicht te halen voor het vakdiploma Drogist. Een Pharmacon-diploma bewijst dat jij over alle kennis beschikt die je nodig hebt om als assistent-drogist te werken.

Inschrijven voor je examen

Voor het diploma Assistent-Drogist dien je de deelexamens Adviseren 1 en Adviseren 2 te behalen óf het examen Adviseren Compleet. Je kunt online je examen boeken op een datum en locatie die jou uitkomt. Nadat je je examen hebt geboekt, krijg je een bevestiging via de mail. In deze boekingsbevestiging staan je inloggegevens voor je persoonlijk account bij Pharmacon. Hierin kun je de boekingsgegevens terugvinden, je examen verplaatsen en resultaten inzien van eerder gemaakte examens.

Voorbereiden op je examen

Pharmacon helpt je graag bij de voorbereiding op je examen. Lees deze handige tips of test je kennis met een proefexamen. Vergeet ook niet om de exameneisen goed door te nemen. Je kunt hier de exameneisen voor Adviseren 1, Adviseren 2 of Adviseren Compleet bekijken – de benodigde examens voor Assistent-Drogist. Veel succes!

Cijferlijst en diploma

Je weet meteen of je geslaagd bent! Want na afloop van het examen zie je het resultaat op je beeldscherm. Met een eindcijfer 6 of hoger ben je geslaagd. Je cijferlijst is direct terug te vinden in je persoonlijke account. Sluit je de modules af met deelexamens? Dan krijg je het diploma nadat je álle onderdelen hebt afgerond, binnen vier weken thuisgestuurd . De cijferlijsten voor de modules moet je goed bewaren, want die bewijzen dat je de bijbehorende lesstof hebt behaald.

Heb je nog vragen?

Als je nog vragen hebt, kijk dan op de pagina Veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Bel of mail ons, we helpen je graag!

Stichting Pharmacon Visual