Verkoop in de Drogisterij

Pharmacon brengt je verder
1.360 uitgereikte diploma's in 2022
70% van de kandidaten slaagt in 1 keer
Mogelijkheid voor een gratis proefexamen

Bij de opleiding Verkoop in de Drogisterij leren uw medewerkers hoe zij klanten kunnen helpen en vragen over hun gezondheid kunnen beantwoorden.

Wat vertel je zelf en wanneer verwijs je een klant door naar de (assistent)drogist?

Kennis over zelfzorgmiddelen

Na de opleiding weten uw medewerkers welke zelfzorgmiddelen geschikt zijn bij bepaalde klachten. Het Pharmacon-diploma Verkoop in de Drogisterij bewijst dat uw medewerkers over voldoende kennis beschikken om, onder begeleiding van een assistent-drogist of drogist, uw klanten goed van dienst te zijn.

Inschrijven en betalen van examens

Uw medewerkers kunnen zelf online een examen boeken op een datum en locatie naar keuze. Nadat zij hun examen hebben geboekt, krijgen zij een bevestiging via de mail. In deze boekingsbevestiging staan de inloggegevens voor het persoonlijke account bij Pharmacon. Hier zijn de boekingsgegevens en resultaten van eerder gemaakte examens in te zien en kan het examen worden verplaatst.

Examenlocaties

Pharmacon biedt het examen op meer dan 10 verschillende locaties in het land aan, zodat reistijd en reiskosten beperkt zijn. Door de vrije keuze in examendata kan het diploma in de kortst mogelijke tijd behaald worden.

Voorbereiden op het examen

Pharmacon helpt uw medewerkers bij de voorbereiding op het examen. Met proefexamens en handige tips bijvoorbeeld. Ook zijn de exameneisen duidelijk omschreven. Alles is erop gericht om uw medewerkers zo snel mogelijk te laten slagen voor hun examen.

Cijferlijst en diploma

Uw medewerker weet meteen of het examen van de module gehaald is, want na afloop van het examen is het resultaat op het beeldscherm te zien. Het resultaat is ook direct na het examen zichtbaar via de persoonlijke account  bij Pharmacon. Met een eindcijfer 6 of hoger is uw medewerker geslaagd voor het examen. Het diploma met de definitieve cijferlijst wordt binnen vier weken toegestuurd op het huisadres.

Heeft u vragen?

Als u vragen heeft over de examens van Pharmacon, kijk dan op de pagina Veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Bel of mail ons, we staan u graag te woord.

Stichting Pharmacon Visual