Verkoop in de Drogisterij

Pharmacon brengt je verder
1.381 uitgereikte diploma's in 2023
70% van de kandidaten slaagt in 1 keer
Mogelijkheid voor een gratis proefexamen

Het Pharmacon-diploma Verkoop in de Drogisterij bewijst dat uw medewerkers over voldoende kennis beschikken om, onder begeleiding van een assistent-drogist of drogist, uw klanten goed van dienst te zijn.

De exameneisen voor Verkopers in de Drogisterij (VID) zijn aangepast en vanaf 1 januari 2024 zal ook op basis van deze exameneisen het examen Verkoop in de Drogisterij worden afgenomen. De eisen zijn gewijzigd zodat het examen beter aansluit op de dagelijks praktijk van een VID-er. Het vernieuwde examen benadrukt meer de rol die een VID-er in een drogisterij inneemt met het oog op de verkoop van geneesmiddelen. Het examen toetst bijvoorbeeld hoe je als VID-er kunt achterhalen of een klant advies wenst bij de aankoop van een zelfzorggeneesmiddel en of de VID-er weet wanneer hij of zij een collega (assistent)drogist erbij moet halen. Verder toetst het examen hoe je de risicowaarschuwingen moet geven. Nieuw is ook de aandacht voor precursoren voor explosieven en de meldplicht bij verdachte transacties van deze chemicaliën.

Het vernieuwde examen VID is vanaf november 2023 te boeken op Pharmacon.nl en vanaf januari kan er examen worden gedaan volgens deze nieuwe exameneisen. Het (gratis) proefexamen voor het vernieuwde examen is te maken vanaf 1 december 2023. Het vernieuwde VID-examen duurt een half uur en kost € 75,60. Als iemand de VID-opleiding heeft gevolgd in de ‘oude stijl’, dan kan er nog tot 1 maart 2024 examen worden gedaan voor VID in de oude versie. Daarna biedt Pharmacon alleen de aangepaste, vernieuwde versie aan.

Inschrijven en betalen van examens

Uw medewerkers kunnen zelf online een examen boeken op een datum en locatie naar keuze. Nadat zij hun examen hebben geboekt, krijgen zij een bevestiging via de mail. In deze boekingsbevestiging staan de inloggegevens voor het persoonlijke account bij Pharmacon. Hier zijn de boekingsgegevens en resultaten van eerder gemaakte examens in te zien en kan het examen worden verplaatst.

Examenlocaties

Pharmacon biedt het examen op meer dan 10 verschillende locaties in het land aan, zodat reistijd en reiskosten beperkt zijn. Door de vrije keuze in examendata kan het diploma in de kortst mogelijke tijd behaald worden.

Voorbereiden op het examen

Pharmacon helpt uw medewerkers bij de voorbereiding op het examen. Met proefexamens en handige tips bijvoorbeeld. Ook zijn de exameneisen duidelijk omschreven. Alles is erop gericht om uw medewerkers zo snel mogelijk te laten slagen voor hun examen.

Cijferlijst en diploma

Uw medewerker weet meteen of het examen van de module gehaald is, want na afloop van het examen is het resultaat op het beeldscherm te zien. Het resultaat is ook direct na het examen zichtbaar via de persoonlijke account  bij Pharmacon. Met een eindcijfer 6 of hoger is uw medewerker geslaagd voor het examen. Het diploma met de definitieve cijferlijst wordt binnen vier weken toegestuurd op het huisadres.

Heeft u vragen?

Als u vragen heeft over de examens van Pharmacon, kijk dan op de pagina Veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Bel of mail ons, we staan u graag te woord.

Stichting Pharmacon Visual