Opleiders

Pharmacon denkt mee
1.360 uitgereikte diploma's in 2022
70% van de kandidaten slaagt in 1 keer
Erkend door het ministerie van VWS

Als opleidingsinstelling doet u er alles aan om uw cursisten zo veel mogelijk kennis aan te reiken. Hun inspanningen beloont u graag met een diploma van waarde.

Diploma’s van Pharmacon bewijzen dat de drogist, de assistent-drogist en de verkoopmedewerker over de vereiste kennis en vaardigheden beschikken.

Erkende diploma’s

Onze diploma’s zijn door de overheid erkend en zijn geldig voor het keurmerk Erkend Specialist in Zelfzorg van het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven. Dat geeft uw opleiding een voorkeurspositie bij werkgevers.

Zekerheid over kennisniveau

Met gedegen examens en een betrouwbare examineermethode draagt Pharmacon bij aan een hoog niveau van kennis en vaardigheden van drogisterijmedewerkers op zelfzorggebied. Jaarlijks reiken wij 1.300 tot 2.000 diploma’s uit die hoog staan aangeschreven in de drogisterijbranche. Onafhankelijke toetsing door Pharmacon geeft het diploma meer waarde en uw opleiding meer aanzien. De kwaliteit van onze examens wordt voortdurend gecontroleerd en waar nodig bijgesteld. We zorgen ervoor dat de diploma’s steeds aansluiten op de regelgeving én op de praktijk. En dat geeft zekerheid.

Keurmerk Erkend Specialist in Zelfzorg

Het diploma van Pharmacon is een erkend diploma voor het drogistenkeurmerk Erkend Specialist in Zelfzorg van het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven. Het is niet voor niets dat werkgevers de voorkeur geven aan een diploma van Pharmacon.

Up-to-date examens

Pharmacon is sterk in kennis. We zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en van de wijzigingen in de wet- en regelgeving. Die kennis laten we terug komen in de examens. We zitten regelmatig met opleidende instellingen om de tafel om veranderingen in de branche te bespreken.

Flexibel in examineren

Drogisterijbedrijven zien graag dat cursisten hun diploma snel halen. Als opleider draagt u zorg voor een grondige kennisinput. Pharmacon brengt die twee belangen eenvoudig bij elkaar door met grote regelmaat en op veel locaties examens van een hoog niveau aan te bieden. Cursisten kunnen op meer dan 10 plaatsen in het land op een zelfgekozen tijdstip examen doen. Zo bewijzen ze hun opgedane kennis en kunnen ze binnen zo kort mogelijke tijd in de praktijk aan de slag.

Online examen boeken

Cursisten hebben zelf in de hand waar en wanneer ze examen doen. Ze kunnen online hun examen boeken. Indien nodig, kunnen ze het examen binnen een bepaalde termijn verplaatsen of annuleren. De flexibiliteit in examineren heeft voor werkgevers grote voordelen: er zijn weinig reistijd en reiskosten mee gemoeid en het diploma is sneller behaald.

Ondersteuning voor cursisten

Examen doen is niet voor iedereen even gemakkelijk. Cursisten weten het liefst van tevoren wat ze kunnen verwachten. Daarom stelt Pharmacon tegen een geringe vergoeding online proefexamens beschikbaar. We bieden ook gratis proefexamens aan die met een code van uw opleidingsinstelling kan worden gemaakt. Erkende opleiders kunnen deze code aanvragen via examens@pharmacon.nl. Met onze proefexamens kunnen cursisten testen of ze de stof voldoende beheersen. Ook geven we op onze webpagina handige tips voor cursisten.

Pharmacon examens

Cursisten kunnen bij Pharmacon examen doen voor de opleidingen: