Speciale examens

Pharmacon denkt met je mee
Mondelinge examens
Extra tijd bij dyslexie
Individuele examens

Ben jij heel erg gespannen bij het afnemen van een examen of is jouw slagingskans door omstandigheden beduidend lager? Dan biedt Pharmacon speciale mogelijkheden om examen te doen.

Mondeling examen

Als je ernstig examenvrees hebt of dyslectisch bent, kun je bij Pharmacon uiteraard ook examen doen. Dat gaat soms mondeling beter en dat kan! Je hebt hier wel een medische verklaring voor nodig.

Pharmacon biedt het mondelinge voorleesexamen voor kandidaten met examenvrees of dyslexie. Bij een mondeling voorleesexamen leest de toezichthouder de examenvragen inclusief de antwoordkeuzes voor vanaf de computer en geeft de examenkandidaat de antwoorden. Dit voorleesexamen is gelijk aan een normaal examen en bestaat ook uit meerkeuzevragen en cases.

Het examen Adviseren Compleet wordt niet mondeling afgenomen. Dit kun je mondeling wel in delen behalen met de deelexamens Adviseren 1 en Adviseren 2. Per 1 januari 2024 kost het mondeling examen €  200,30 inclusief BTW. Je kunt je inschrijven voor een mondeling (voorlees) examen door het inschrijfformulier hieronder of hiernaast in te vullen en naar ons op te sturen. De mondelinge examens worden alleen afgenomen op het kantoor van Pharmacon in Maarssen.

Stichting Pharmacon Visual

Extra tijd bij dyslexie

Als je dyslexie hebt kun je, naast het doen van een mondeling examen, ook extra tijd krijgen bij een regulier examen. Je krijgt dan extra de tijd om rustig je examen te kunnen maken. Hiervoor heb je wel een medische (dyslexie-) verklaring nodig. Stuur deze verklaring samen met het ingevulde ‘aanvraagformulier extra tijd’ op naar examens@pharmacon.nl.

Let op, bij een examen dat al ingeboekt is kan er geen extra tijd toegevoegd worden. Ook is het niet mogelijk een examen met extra tijd zelf om te boeken. Als je een examen met extra tijd wilt omboeken, neem dan contact op met ons kantoor. Wanneer je zelf jouw examen omboekt, vervalt de extra tijd.

Stichting Pharmacon Visual

Individueel examen

Ben jij niet geslaagd voor je examen, ervaar je daardoor extreme stress en wil je het examen overdoen? Dan bieden we, in speciale situaties en op bepaalde data, een individueel examen aan op ons kantoor in Maarssen. Je doet in alle rust examen zonder dat andere examenkandidaten in dezelfde ruimte zijn.

Het examen zelf is exact hetzelfde als een regulier examen voor zowel de vragen als de tijdsduur. Voor meer informatie over een examen in Maarssen kun je bellen met het examenbureau op 0346-584 210 of mailen naar examens@pharmacon.nl.

Stichting Pharmacon Visual