Drogist

Een Pharmacon-diploma geeft zekerheid
1.360 uitgereikte diploma's in 2022
70% van de kandidaten slaagt in 1 keer
Een gratis proefexamen

Als drogist ben je verantwoordelijk voor de verkoop van zelfzorggeneesmiddelen. Je houdt toezicht op de geneesmiddelenverkoop in jouw filiaal, regelt de inkoop van de producten en meestal geef je ook leiding aan de medewerkers.

Een uitdagende functie waar je veel kennis en vaardigheden voor nodig hebt. Je Pharmacon-diploma bewijst dat je daarover beschikt.

Het diploma Drogist is (wettelijk) vereist om toezicht te houden op de verkoop van zelfzorggeneesmiddelen én als je filiaalmanager of bedrijfsleider wilt worden.

Alle kennis voor een goed advies aan de klant

Na je opleiding weet je alles over zelfzorgmiddelen en uiteenlopende gezondheidsklachten. Je moet precies weten hoe en waarmee je een klant kunt helpen en wanneer je de klant moet doorverwijzen naar de huisarts of apotheek. Ook communicatieve vaardigheden zijn belangrijk, voor het klantcontact en voor het aansturen van medewerkers. Als drogist ben je er verantwoordelijk voor dat er in de drogisterij verantwoorde zorg wordt geleverd. Daarbij hoort goed voorraadbeheer, kennis van het assortiment en actuele productontwikkelingen, en toezicht op de verkoop van geneesmiddelen en op de advisering door de assistent-drogist. Daarnaast moet je weten wat de geldende wet- en regelgeving is. Met het Pharmacon-diploma weet je zeker dat je alle kennis in huis hebt om je vak goed uit te oefenen.

Inschrijven voor je examen

Voor het vakdiploma Drogist dien je naast de examens Adviseren 1 en Adviseren 2 óf Adviseren Compleet, het examen Toezicht te halen. Je kunt online je examen boeken op een datum en locatie die jou uitkomt. Nadat je je examen hebt geboekt, krijg je een bevestiging via de mail. In deze bevestiging vind je inloggegevens voor je persoonlijke account bij Pharmacon. Hierin kun je de boekingsgegevens zien, je examen verplaatsen of de resultaten bekijken van eerder gemaakte examens.

Ben je apothekersassistente?

Ben je apothekersassistente en wil je het vakdiploma Drogist halen? Dat kan bij Pharmacon door het (met goed gevolg) afleggen van de modules ‘Assistent-drogist voor apothekersassistenten’ en ‘Toezicht’. Apothekersassistenten dienen hun diploma Apothekersassistente bij Pharmacon te laten registreren om voor deze verkorte route in aanmerking te komen. Stuur een kopie van het diploma Apothekersassistente naar Pharmacon (Postbus 1253,  3600 BG, Maarssen) of mail deze naar examens@pharmacon.nl.

Voorbereiden op je examen

Pharmacon helpt je graag bij de voorbereiding op je examen. Met handige tips, maar ook met proefexamens om je kennis te testen. Vergeet ook niet om de exameneisen goed door te nemen. Je kunt hier de exameneisen voor alle examenmodules van Drogist bekijken. Veel succes!

Cijferlijst en diploma

Je weet meteen of je geslaagd bent, want na afloop van het (deel)examen zie je het resultaat op je beeldscherm. Met een eindcijfer 6 of hoger ben je geslaagd. Je cijferlijst is ook direct zichtbaar via je persoonlijke account.  Het diploma krijg je na het behalen van de laatste module binnen vier weken na het examen thuisgestuurd.

Heb je nog vragen?

Als je nog vragen hebt, kijk dan op de pagina Veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Bel of mail ons, we helpen je graag!

Stichting Pharmacon Visual