Handige tips

Goed voorbereid met Pharmacon
1.360 uitgereikte diploma's in 2022
Meer dan 75 jaar actief in de drogisterijbranche
Mogelijkheid voor een gratis proefexamen

Na al je inzet wil je natuurlijk graag dat je inspanningen beloond worden met het diploma. We zien graag dat je slaagt voor je examen en willen je daarom ondersteunen met oefenexamens en met praktische tips. Doe er je voordeel mee!

Stichting Pharmacon Visual

Zorg voor actueel lesmateriaal

Er komen steeds nieuwe middelen voor zelfzorg op de markt. En wetten worden soms gewijzigd. Daarom verandert ook het lesmateriaal regelmatig. Als je voor je examen verouderd lesmateriaal gebruikt, kan het zijn dat je fouten gaat maken. Dat zou jammer zijn. Zorg daarom dat je lesmateriaal niet ouder is dan 1 jaar. Updates kun je opvragen bij je opleidingsinstituut.

Stichting Pharmacon Visual

Maak proefexamens

Wil je weten wat je van het examen kunt verwachten? Maak dan de proefexamens en test je kennis. Zo kun je zien wat er van je wordt gevraagd. Het is ook een prima middel om te zien of je de stof goed genoeg kent. Hier kun je lezen hoe het inschrijven verloopt.

Voor de eerste versie van het proefexamen is er een gratis code beschikbaar bij jouw opleider. Extra versies proefexamens kan je aanschaffen voor € 11,60 inclusief BTW per versie. Vergeet ook niet om de exameneisen goed door te nemen.

Stichting Pharmacon Visual

Begin op tijd

Vlak voor je examen alles in één keer leren? Sommigen kunnen dat. Maar de meesten doen het veel beter als ze de lesstof verdelen over langere tijd. Begin tijdig, dan haal je het meeste uit je inspanningen.

Stichting Pharmacon Visual

Schrijf het op

Wil je dat je lesstof goed in je hoofd blijft zitten? Schrijf dan zo veel mogelijk op. Maak samenvattingen, mindmaps, overzichten. Als je iets leest, ben je het sneller vergeten dan wanneer je het opschrijft.

Stichting Pharmacon Visual

Concentreer je

Zoek een manier om je te concentreren. Laat je niet telkens afleiden. Zet je telefoon uit en ga alleen zitten. Neem na drie kwartier even pauze en ga dan weer verder. Neem tijdens het examen de tijd om rustig en aandachtig alle vragen te lezen.

Stichting Pharmacon Visual

Laat je overhoren

Vind je het spannend om examen te doen? Bereid je dan goed voor. Laat je overhoren door iemand in je omgeving en maak de proefexamens. Een goede voorbereiding geeft zelfvertrouwen. En bedenk dat veel anderen de examens al hebben gehaald. Waarom jij dan niet?

Stichting Pharmacon Visual

En nu: slagen!

We hopen dat deze tips helpen om je goed voor te bereiden op je examen. En dat we je straks je diploma mogen toesturen natuurlijk. Heel veel succes!

Stichting Pharmacon Visual