Werkgevers

Meer zekerheid met Pharmacon
1.381 uitgereikte diploma's in 2023
70% van de kandidaten slaagt in 1 keer
Erkend door het ministerie van VWS

Wilt u verzekerd zijn van kwaliteit? Het diploma van Pharmacon is erkend door de overheid én is geldig voor het drogistenkeurmerk Erkend Specialist in Zelfzorg van het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven.

Gediplomeerden hebben dus zeker de kennis in huis om klanten te adviseren over zelfzorggeneesmiddelen, conform de eisen die de overheid stelt.

Vakkundig personeel

Om klanten wegwijs te maken in het grote aanbod van zelfzorggeneesmiddelen, hebben drogisten en assistent-drogisten veel kennis nodig. Ze dragen een grote verantwoordelijkheid met de adviezen die ze klanten geven. Iemand die het diploma van Pharmacon ontvangt, heeft bewezen over voldoende kennis te beschikken en communicatief vaardig genoeg te zijn om die verantwoordelijkheid te kunnen dragen.

Erkend Specialist in Zelfzorg

De Geneesmiddelenwet vereist dat drogisterijen net als apotheken verantwoorde zorg leveren bij de verkoop van zelfzorgmiddelen. Soms worden wetten of regels gewijzigd en de praktijk is continu in beweging. Met de diploma’s van Pharmacon loopt u in de pas met de laatste ontwikkelingen. Deskundig en inhoudelijk juist advies, aandacht voor veiligheid en kwaliteit en de kunde om te onderscheiden wanneer doorverwijzing naar een arts gewenst is, zijn zekerheden waarop de consument moet kunnen rekenen.

Zeker van kwaliteit

Het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven erkent het Pharmacon-diploma voor het keurmerk Erkend Specialist in Zelfzorg, omdat de brancheorganisatie van mening is dat de kwaliteit van het advies gegarandeerd kan worden met het diploma van Pharmacon. Deze erkenning van onze kwaliteit geeft uw klanten extra zekerheid en vertrouwen. Geen overbodige luxe bij zaken die hun gezondheid betreffen.

Erkend door ministerie van VWS

Kwaliteit en transparantie staan bij Pharmacon voorop. We laten ons periodiek toetsen aan de ‘Beleidsregels aanwijzing examenorganisaties drogisterijbranche’ van het Ministerie van Volksgezondheid, Wetenschap en Sport. In 2019 is na positieve toetsing de aanwijzing van Stichting Pharmacon als examenorganisatie weer met 5 jaar verlengd.

Pharmacon examens

Uw medewerkers kunnen bij Pharmacon examen doen voor de vakdiploma’s:

  • Verkoop in de Drogisterij
  • Assistent-Drogist
  • Drogist

De opleidingen van Vakopleidingdrogisterij.nl, Drogiweb, Capabel Pro en NHA sluiten goed aan op onze examens.

Flexibele examinering

Uw medewerkers kunnen op iedere werkdag examen doen, op een datum naar keuze. Dankzij die flexibiliteit kunnen ze in zo kort mogelijke tijd hun diploma behalen. Examen doen kan op meer dan 10 examenlocaties, zodat de reistijd en -kosten beperkt blijven. Bij de testcenters is er ook gratis parkeergelegenheid.

Nascholing

Een Pharmacon-diploma blijft een leven lang geldig. Voor vragen over nascholing voor het keurmerk Erkend Specialist in Zelfzorg kunt u terecht bij het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven.

Pharmacon denkt mee

Gedegen opgeleide medewerkers zijn goed voor de branche. Dat faciliteren we. We willen graag dat examenkandidaten grondig voorbereid zijn op hun examen en over de juiste kennis beschikken. Daarom voorzien we de opleidingsinstituten van actuele informatie. Daarnaast bieden we de mogelijkheid om proefexamens te doen, zodat uw medewerkers goed voorbereid het examen doen.

Meer informatie over de vakexamens