Assistent-Drogist

Een Pharmacon-diploma zegt meer
1.360 uitgereikte diploma's in 2022
70% van de kandidaten slaagt in 1 keer
Erkend door het ministerie van VWS

Als assistent-drogist geeft uw medewerker adviezen aan de klant over zelfzorggeneesmiddelen. Ook vervangt de assistent-drogist de drogist als die afwezig is.

Het Pharmacon-diploma bewijst dat uw medewerker deze verantwoordelijkheid aankan en voldoet aan de wettelijke eisen. Het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven erkent Pharmacon-diploma’s voor het keurmerk Erkend Specialist in Zelfzorg.

Bewezen kennis

Na de opleiding Assistent-Drogist weten uw medewerkers alles over zelfzorggeneesmiddelen. Net zoveel als de drogist zelf! Met het Pharmacon-diploma Assistent-Drogist kunnen uw medewerkers de drogist prima vervangen voor het adviseren van klanten. Tijdens de opleiding Assistent-Drogist leren zij met welke gezondheidsklachten klanten in de winkel komen, wat zij kunnen adviseren en wanneer ze een klant moeten doorverwijzen naar de huisarts.

Inhoudelijke kennis is essentieel, maar de omgang met klanten is minstens zo belangrijk. Een Pharmacon-diploma toont aan dat uw medewerkers over alle kennis beschikken die een Assistent-Drogist nodig heeft en die wettelijk vereist is. Bovendien is het Pharmacon-diploma erkend door het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven voor het keurmerk Erkend Specialist in Zelfzorg.

Inschrijven en betalen van examens

Uw medewerkers kunnen zelf online een examen boeken op een datum en locatie naar keuze. Pharmacon biedt het examen op meer dan 10 verschillende locaties in het land aan, zodat de reistijd en reiskosten beperkt blijven. Door de vrije keuze in examendata kan het diploma in de kortst mogelijke tijd behaald worden.

Twee modules: Adviseren 1 en 2

Om het vakdiploma Assistent-Drogist te behalen, moeten uw medewerkers twee deelexamens afronden voor de modules Adviseren 1 en Adviseren 2. Het is ook mogelijk om deze twee modules in één examen te doen: dat is het examen Adviseren Compleet.

Voorbereiden op het examen

Pharmacon helpt uw medewerkers bij de voorbereiding op het examen. Met online proefexamens en handige tips. Ook zijn de exameneisen duidelijk omschreven. Alles is erop gericht om uw medewerkers zo snel mogelijk te laten slagen voor hun examen.

Cijferlijst en diploma

Uw medewerker weet meteen of het diploma behaald is, want direct na afloop van het examen is het resultaat zichtbaar op het beeldscherm. Met een eindcijfer 6 of hoger is uw medewerker geslaagd voor het examen. Het diploma en de definitieve cijferlijst worden binnen vier weken gestuurd naar het huisadres van de kandidaat. Legt uw medewerker de deelexamens voor Adviseren 1 en Adviseren af? Dan wordt het diploma toegestuurd nadat beide onderdelen zijn afgerond.

Heeft u vragen?

Als u vragen heeft over de examens van Pharmacon, kijk dan op de pagina Veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Bel of mail ons, we staan u graag te woord.

Stichting Pharmacon Visual