Verkoop in de Drogisterij

Een Pharmacon-diploma brengt je verder
1.360 uitgereikte diploma's in 2022
70% van de kandidaten slaagt in 1 keer
Een gratis proefexamen

Volg jij de opleiding Verkoop in de Drogisterij? Dan leer je alles wat je moet weten over de verkoop van zelfzorggeneesmiddelen.

Ook komt aan de orde wat jouw rol is bij de verkoop van geneesmiddelen. Wat vertel jij zelf aan een klant en wanneer vraag je de assistent-drogist of de drogist om de klant te adviseren?

Kennis over zelfzorgmiddelen

Na je opleiding weet je welke zelfzorgmiddelen waarvoor geschikt zijn, de verkoop van deze middelen en de risico’s die zelfzorggeneesmiddelen met zich mee brengen. Dat is belangrijk, want je draagt een grote verantwoordelijkheid als je zelfzorgmiddelen verkoopt. Met het Pharmacon-diploma Verkoop in de Drogisterij ben jij daar, onder begeleiding van de drogist of assistent-drogist, helemaal klaar voor!

Inschrijven voor je examen

Je kunt online je examen boeken op een datum en locatie die jou uitkomt. Nadat je het examen hebt geboekt, krijg je via de mail een boekingsbevestiging. In deze boekingsbevestiging staan de inloggegevens van je persoonlijke account bij Pharmacon. Hierin kun je de examenboeking terugzien, een examen verplaatsen of de resultaten van eerder gemaakte examens inzien.

Voorbereiden op je examen

Pharmacon helpt je graag bij de voorbereiding op je examen. Lees deze handige tips of test je kennis met proefexamens. Vergeet ook niet om de exameneisen goed door te nemen. Je kunt hier de exameneisen Verkoop in de Drogisterij bekijken. Veel succes!

Cijferlijst en diploma

Je weet meteen of je geslaagd bent. Want na afloop van het examen zie je het resultaat op je beeldscherm. Met een eindcijfer 6 of hoger ben je geslaagd. Het resultaat van je examen is ook direct na het examen zichtbaar in je persoonlijke omgeving bij Pharmacon. Het definitieve resultaat en het diploma krijg je binnen vier weken thuisgestuurd.

Heb je nog vragen?

Als je nog vragen hebt, kijk dan op de pagina Veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Bel of mail ons. We helpen je graag!

Stichting Pharmacon Visual