Headerafbeelding Stichting Pharmacon

Proefexamens

Pharmacon is er voor jou
Ruim 20% meer slagingskans met een proefexamen
Gratis proefexamen via jouw opleiding
Een jaar lang onbeperkt oefenen

Om je te helpen met jouw examenvoorbereiding, bieden wij proefexamens aan. Zo kun je vol zelfvertrouwen en optimaal voorbereid aan jouw examen beginnen.

Gratis en betaalde proefexamens

Pharmacon biedt voor elk vakdiploma proefexamens aan, zowel gratis als tegen een kleine vergoeding. Je kunt via jouw opleider gratis gebruikmaken van het eerste proefexamen (versie 1). Van jouw opleider krijg je een code waarmee je gratis kunt inloggen om je voor te bereiden op het examen. Na het invoeren van de code, kun je voor de periode van één jaar onbeperkt oefenen met dit gratis proefexamen.

Als je graag meerdere versies van het proefexamen wilt oefenen, dan kost dit € 10,60 per versie. Vanaf 1 januari 2022 kost dit examen € 10,75 inclusief BTW. Deze betaalde proefexamens (versies 2 en 3) kun je vijf keer oefenen in een periode van maximaal vijf maanden. Let op: wanneer je al een gratis proefexamen hebt gedaan en je wilt een extra proefexamen aanschaffen, kies dan niet versie 1. Anders heb je twee dezelfde versies van dit proefexamen.

Bekijk hieronder hoe je proefexamen doet in vijf stappen:

Inschrijven proefexamens

Om gebruik te maken van jouw (gratis) proefexamen, ga je naar pharmaconproefexamens.nl. Klik op de button ‘inschrijven‘ onder het kopje ‘Nog geen lid?’. Op het registratieformulier vul je jouw gegevens in en kies je het gewenste proefexamen. Als je een gratis code hebt ontvangen, dan vul je deze in onderaan het formulier. De stap voor betaling wordt hierdoor overgeslagen. Als je geen gratis code hebt, ga je door naar de betaling via iDeal.

Nadat de registratie is voltooid, ontvang je een e-mail op het door jou opgegeven e-mailadres. In deze e-mail staan jouw gebruikersnaam en wachtwoord. Hiermee kan je inloggen op pharmaconproefexamens.nl onder het kopje ‘Omgeving cursisten’. Het wachtwoord kun je hier vervolgens zelf aanpassen. Onthoud je gebruikersnaam en wachtwoord goed, want hiermee log je elke keer in wanneer je het proefexamen wilt maken.

Meerdere proefexamens

Voor elke versie van een proefexamen moet je jezelf opnieuw inschrijven. Als jij bijvoorbeeld al bent ingeschreven voor Adviseren 1 – versie 1, en je wilt ook oefenen met Adviseren 1 – versie 2, moet je jezelf opnieuw inschrijven. Daarna ontvang je voor Adviseren 1 – versie 2 een nieuwe gebruikersnaam en een nieuw wachtwoord.

Proefexamen apothekersassistent

Volg je de verkorte route van apothekersassistent naar (assistent)drogist? Dan kun je sinds kort ook een gratis proefexamen doen om je goed voor te bereiden op je examen. Wil je doorstromen naar drogist? Dan hoef je alleen nog de module Toezicht te behalen, waarvoor ook een proefexamen beschikbaar is.

Stichting Pharmacon Visual