Headerafbeelding Stichting Pharmacon

Veelgestelde vragen

Pharmacon Proefexamens
Veelgestelde vragen over het proefexamen
Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact op
Pharmacon is er voor jou

Test je kennis met een proefexamen en je hebt ruim 20% meer slagingskans. Heb je een vraag over de proefexamens? Je vindt hieronder het antwoord op veelgestelde vragen.

Stichting Pharmacon Visual

Bij Pharmacon kun je de volgende vakdiploma’s halen:

  • Verkoop in de Drogisterij
  • Assistent-Drogist, bestaande uit de modules Adviseren 1 en Adviseren 2 ( of Adviseren Compleet)
  • Drogist, bestaande uit de modules Adviseren 1, Adviseren 2 (of Adviseren Compleet) en Toezicht
  • Drogist of Assistent-Drogist voor apothekersassistenten (verkorte route)
Deze diploma’s zijn wettelijk erkend en geldig voor het drogistenkeurmerk Erkend Specialist in Zelfzorg van het Centraal Bureau voor Drogisterijbedrijven.
Stichting Pharmacon Visual

Voor welke examenmodules zijn er proefexamens beschikbaar?

Er zijn voor alle modules proefexamens beschikbaar.

  • Voor de module Toezicht Drogist en de module Adviseren Compleet, is één proefexamen beschikbaar
  • Voor elk van de modules Adviseren 1, Adviseren 2  en Verkoop in de Drogisterij zijn er drie versies van het proefexamen beschikbaar
  • Voor apothekersassistenten is het proefexamen voor assistent-drogist beschikbaar. Voor doorstroom naar drogist is dan alleen nog de module Toezicht nodig, waarvoor ook een proefexamen beschikbaar is

Kandidaten voor Adviseren Compleet kunnen daarnaast ook oefenen met de proefexamens van Adviseren 1 en 2 – versies 2 en 3.

Stichting Pharmacon Visual

Hoe vaak kan een gratis proefexamen worden geoefend? En een betaalde versie?

Je kunt een jaar lang onbeperkt oefenen met de gratis proefexamens. Betaalde proefexamens kunnen maximaal 5 keer worden geoefend gedurende 150 dagen.

Stichting Pharmacon Visual

Welke proefexamens zijn gratis en welke niet?

De proefexamens van Adviseren Compleet en Toezicht Drogist zijn zowel gratis (met een code van jouw opleider) als tegen betaling te maken. Voor de proefexamens van Adviseren 1, Adviseren 2 en Verkoop in de Drogisterij zijn de versies 1 zowel gratis als tegen betaling te maken. De overige versies van Adviseren 1 en 2 en Verkoop in de Drogisterij zijn enkel te maken tegen betaling. Het proefexamen Adviseren Compleet is alleen met een opleiderscode aan te vragen. Ben je niet aangesloten bij een opleider? Dan kun je de proefexamens tegen een kleine vergoeding verkrijgen.

Stichting Pharmacon Visual

Kan ik met dezelfde gebruikersnaam en wachtwoord meerdere proefexamens maken?

Nee, per proefexamen dien je een nieuwe gebruikersnaam en een nieuw wachtwoord aan te maken door middel van een nieuwe inschrijving. Dit kan je doen via de homepagina op pharmaconproefexamens.nl.

Stichting Pharmacon Visual

Als ik inlog op de omgeving voor de proefexamens, zie ik alleen het vorige proefexamen dat ik had aangevraagd. Waarom zie ik de nieuwe aanvraag niet?

Waarschijnlijk is de inlog van het vorige proefexamen opgeslagen in jouw browser, waardoor deze automatisch wordt ingevuld bij het inloggen. Voor iedere versie van het proefexamen moet een aparte inlog en wachtwoord worden aangemaakt. Het is belangrijk dat de juiste gegevens worden ingevoerd bij het aanmelden.

Stichting Pharmacon Visual

Ik heb na mijn registratie geen activatie-mail ontvangen. Wat nu?

De activatie-mail, met gebruikersnaam en wachtwoord, komt soms in de spambox van jouw e-mail terecht. Controleer dus even de spambox voor de activatie-mail. Als de mail hier ook niet staat, neem dan contact op met ons via 0346-584 210 of examens@pharmacon.nl.

Stichting Pharmacon Visual